utorak, 15. ožujka 2011.

Pravilan Odabir Tipsi

                                      «PRAVILAN ODABIR TIPSI»

Nail Perfect Vam nudi preko 30 različitih vrsta tipsi kako bi rezultat nadogradnje bio besprijekoran. Kako bi pravilno odabrali tipse potrebno je poznavati oblike noktiju i po čemu se razlikuju tipse. Da bi dobili željene rezultate tipse trebaju maksimalno prijanjati prirodnom noktu što ćete postići jedino pravilnim odabirom tipse.
Evo nekoliko savijeta kako pravilno odabrati tipse.

TIPSE RAZLIKUJEMO PO:

1. UTORU (zona ljepljenja) 
2. C-LUKU (izbočenost)
3. ZAKRIVLJENOST (od ravnih do kandžastih)
4. BOJA

1.UTOR
Tispa može imati duboki ili kratki utor ili može biti bez utora.
Najpraktičnije su tipse sa dubokim utorom «Tipse Salon Perfection»
Ukoliko su nokti pogriženi ili je ploča nokta mala tada bi bilo poželjno koristiti tipse sa kratkim utorom «Tipse Royal French»
Tipse bez utora su praktične iz razloga što sami možete odrediti dubinu utora, za što je potrebna praksa kako bi se tipse zalijepile bezprijekorno. «Tipse Easy»

2.C-LUK
Obzirom da prirodni nokat može biti plosnat, izbočen i izrazito izbočen tako se i tipse razlikuju po C-Luku tj. izbočenosti.
Kada tipsu prislonite na prirodni nokat ona mora prijanjati bez ikakvog pristiska na tipsu. Ukoliko tipsu morate pritiskati kako bi se zaljepila to je znak da tipsa nije odgovarajuća.Trebalo bi odabrati drugu tipsu koja bolje odgovara izbočenosti nokta.
Kod izbočenih noktiju savršeno će odgovarati «Tipse Fast Curve»

3.ZAKRIVLJENOST
Tipse kao i prirodni nokti mogu biti: ravni,blago zakrivljeni ili jako zakrivljeni.
Potrebno je odabrati tipsu koja prati prirodan rast nokta. Ukoliko želimo «kandžasti» izgled nokta tada koristimo jako zakrivljene tipse. Ukoliko želimo blago zakrivljene nokte tada će odlično pristajati «Royal French Tipse»
Ukoliko ne postoji napetost između tipse i prirodnog nokta odabrana je odgovarajuća tipsa.

4.BOJA
Nail Perfect u ponudi ima :
*Natural (djeluje kao prirodan nokat)
*Prozirne (idealne za nail art)
*Bijele (za brzu francusku manikuru)
Kod NATURAL tipsi potrebno je pobrusiti, izjednačiti prijelaz tipse na prirodni nokat za što prirodniji izgled, dok kod BIJELIH tipsi to nije slučaj.
Potrebno ih je samo matirati što skraćuje vrijeme tretmana.Bijele tipse će izgledati lijepo samo na noktima sa dugom pločom nokta zbog omjera bijele i prirodne boje.